Windows Legacy OS forum

General discussion

Why CPU Perfomance is getting 100%

by Azhar Rahi / July 21, 2007 6:57 AM PDT

Hello Hope all of u will be fine and healthy
I have Pentium 4 with 1.7 GH celeron processor. From last 7 days almost, the system is showing 100% CPU perfomance, even then when the system just starts and no program runs even. when i check the processes, the I get that the System process (or service) is getting upto 97 percent of CPU. I have reinstalled the windows. Also my hard disk has no bad sectors. I have scanned all viruses with Updated Norton anti virus, online Panda anti virus scanning and bitdefender anti virus. But no vain. What the hell I must do or what u think about this trouble. Any suggestion please

Discussion is locked
You are posting a reply to: Why CPU Perfomance is getting 100%
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: Why CPU Perfomance is getting 100%
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Quite a lot of possible causes ...
by Kees Bakker / July 21, 2007 7:04 AM PDT
Collapse -
(NT) Are you running 2 antivirus products?
by R. Proffitt Forum moderator / July 21, 2007 7:14 AM PDT
Collapse -
No just running one antivirus
by Azhar Rahi / July 21, 2007 8:11 AM PDT

I am just running just one antivirus at a time. the other 2s are online anti virus. however only one anti virus runs at a time.

Collapse -
Azhar Rahi
by tomron / July 21, 2007 11:05 AM PDT

Could be heat,hardware,infection.

Do you have TREND MICRO,if not try it,but first disable your other AV.

Try AVG ANTISPYWARE

Scan in safe mode.

Tom

Popular Forums
icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

CNET FORUMS TOP DISCUSSION

Help, my PC with Windows 10 won't shut down properly

Since upgrading to Windows 10 my computer won't shut down properly. I use the menu button shutdown and the screen goes blank, but the system does not fully shut down. The only way to get it to shut down is to hold the physical power button down till it shuts down. Any suggestions?