Mac OS forum

General discussion

TROUBLE GETTING EPSON PRINTER TO WORK FOR ME. I NEED HELP!!

by shirleelarry / March 3, 2006 2:36 PM PST

I am using a Powermac G4 350mhz. desktop computer. I am using Tiger OS 10.4.5.

I have a brand new Epson Stylus CX4800 printer. I have tried to get it to work but it won't. I follow the instructions and load the software but my printer drivers will not appear on the printers list. Has anyone else had this problem or heard of this problem. Please help me. Thank you for taking the time to read this.

Discussion is locked
You are posting a reply to: TROUBLE GETTING EPSON PRINTER TO WORK FOR ME. I NEED HELP!!
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: TROUBLE GETTING EPSON PRINTER TO WORK FOR ME. I NEED HELP!!
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Try this
by PudgyOne / March 3, 2006 5:24 PM PST

Try this

Unplug the printer from the USB cable.

Go to the control panel and remove your printer.

Restart your computer.

Put in the installation disk for the printer and follow the instructions. It may ask you to check to see if the cables are connected properly. At that time plug in the USB cable to the printer.

After installation is complete and you printed the test page and corrected the settings, restart your computer.

The problem should be gone.


Hope this helps.


Rick

Collapse -
Epson Printers
by mrmacfixit Forum moderator / March 3, 2006 10:17 PM PST

Unfortunately the method just described is indicative of the method that Epson and HP use for loading their drivers on Windows machines.
Try this:
Disconnect the printer USB cable from the Mac. Hopefully the USB cable is plugged into the rear of the G4 and not into the keyboard USB ports. Avoid using a USB hub, especially a non-powered one, until this is sorted out. Restart the machine.
Go to the Printer Setup Utility. If there is any mention of your printer in the window, click on it and then, using the Delete icon, delete the printer.
It does not appear that OS X has support for the CX4800, it has support of a huge number of Epson printers, so you have to make sure that the drivers were loaded correctly. Also, that the correct drivers for OS 10.4.5 were loaded. The drivers on the CD may not be suitable for 10.4.5
Hop on over to the Epson web site and download the Printer drivers and the Twain and Scanner drivers for OS 10.4.4 and install them. (They are there, I just checked)
Install them and restart the machine.
Turn on the printer, connect it to the USB port and go to Printer setup utility. If the printer is not visible, click the Add button and follow the instructions.

If all this fails, try a different USB port, unplugging devices if necessary.

Let us know what happened

P

Popular Forums
icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

CNET FORUMS TOP DISCUSSION

Help, my PC with Windows 10 won't shut down properly

Since upgrading to Windows 10 my computer won't shut down properly. I use the menu button shutdown and the screen goes blank, but the system does not fully shut down. The only way to get it to shut down is to hold the physical power button down till it shuts down. Any suggestions?