Windows Vista forum

General discussion

RC1 & Creative Sound Card Problem

by islandporgy / October 5, 2006 8:37 AM PDT

RC1 does not recognize my creative Sound card, says it is not installed while it was working on Vista beta2. And do not want to use my sound card software.
Can anybody help me out:

Thank You:

Wendell H

Discussion is locked
You are posting a reply to: RC1 & Creative Sound Card Problem
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: RC1 & Creative Sound Card Problem
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Re: RC1 & Creative Sound Card Problem
by stonehkm / October 5, 2006 9:14 AM PDT

This problem should have been solved in RC1. Why are you still on Beta 2? And is it x64 or x86?

Collapse -
Sorry!
by stonehkm / October 5, 2006 9:19 AM PDT

I misread your post...You are using RC1. Can't answer because all my drivers installed correctly. Have you tried compatibility mode?
Joh will probably be replying with the perfect solution.
I suggest you state whether 32bit or 64bit as many drivers work on 32 but not on 64. I had to switch:)

Collapse -
Questions...
by John.Wilkinson / October 5, 2006 2:31 PM PDT

* Are you running the 32-bit or 64-bit version of Vista RC1?
* What is the model number of your Creative sound card?
* Why do you want to avoid the sound card's software?

In short, you could avoid using software related to your sound card but you would need to download the drivers from Creative. However, note that they have not released updated drivers for RC1 so you'd have to try Beta 2's drivers and hope they work.

John

Collapse -
32 Bit, Audigy Platinum
by islandporgy / October 9, 2006 5:37 AM PDT
In reply to: Questions...

I am running 32 Bit, Creative Sound Blaster Audigy2 ZS Platinum 70SB035000003 7.1 Channels 24-bit 192KHz PCI Interface Sound Card.
Thank You for the information. I could not do the autoupdate at Soundblaster site but, surched around and found drivers for Vista. (They worked)
Sorry I did not reply earlier was away for a while but realy glad for your info.

Thank You Very Much:

Wendell H

Popular Forums
icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

CNET FORUMS TOP DISCUSSION

Help, my PC with Windows 10 won't shut down properly

Since upgrading to Windows 10 my computer won't shut down properly. I use the menu button shutdown and the screen goes blank, but the system does not fully shut down. The only way to get it to shut down is to hold the physical power button down till it shuts down. Any suggestions?