Web Hosting, Design, & Coding forum

General discussion

permissions problem w/ website

by alluraofarus / September 21, 2008 12:55 PM PDT

I'm moving last year's content from an updated website to a folder called "2007" in the "public_html" folder. I've set the permissions of that folder, via Fugu (an ftp program for Macs) so that Owner, Group & Others can read & execute, and Owner can write (0755). I've set the permissions of every single html file and image inside the folder to the same, including the CSS file. After all of this, I got the pages to show up on the server in that path w/o giving me any errors, but *none* of the images will show up.

There is a link on this year's site to last year's site (it's an event) for a reason I won't go into. I do need these pages to show up in their entirety, including the images. What am I doing wrong?

All of these pages and images also exist in the "public_html" folder, and they show up fine. Why is it that the images in "public_html/images/" show up, but not the ones in "public_html/2007/images"? Everything in the "2007" folder is perfectly mirrored to the "public_html" folder.

Any help greatly appreciated! This is driving me nuts. I have tried many different permissions.

Discussion is locked
You are posting a reply to: permissions problem w/ website
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: permissions problem w/ website
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
If you can
by Sovereign Forum moderator / September 21, 2008 1:07 PM PDT
Collapse -
by alluraofarus / September 21, 2008 1:24 PM PDT
In reply to: If you can

It looks like it was a problem w/ the FTP program I'm using. I'd set the permissions, and hit "apply," but I realized after going back to the folders that the permissions kept changing back to the original ones (owner read-only). I restarted the program and managed to get it to behave. So far it seems to be working...

Popular Forums
Computer Newbies 10,686 discussions
Computer Help 54,365 discussions
Laptops 21,181 discussions
Networking & Wireless 16,313 discussions
Phones 17,137 discussions
Security 31,287 discussions
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
Windows 7 8,164 discussions
Windows 10 2,657 discussions


Help, my PC with Windows 10 won't shut down properly

Since upgrading to Windows 10 my computer won't shut down properly. I use the menu button shutdown and the screen goes blank, but the system does not fully shut down. The only way to get it to shut down is to hold the physical power button down till it shuts down. Any suggestions?