Windows 7 forum

Question

PC losing internet connection after clean install

by DMF8611 / August 31, 2014 1:11 AM PDT

I performed a clean install of Windows 7 64-bit on my Sony Vaio VPC-L231FX. I believe I installed all necessary drivers; the only ones I didn't install are some of the Vaio drivers for their photo viewer, media player, etc. I also currently do not have an anti-virus installed (besides Windows defender). The problem I'm having is the computer seems to gradually lose internet connectivity. When I reset my router, the internet seems to work great for a while. Eventually, however, the internet stops working despite the computer thinking it has a connection. I know its not a router problem since all of our other devices and computers continue to work well while this one is not. Any help would be greatly appreciated. Let me know if any more information is needed.

Discussion is locked
You are posting a reply to: PC losing internet connection after clean install
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: PC losing internet connection after clean install
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

All Answers

Collapse -
Answer
what's the device manager look like
by itsdigger / August 31, 2014 1:24 AM PDT

are there any yellow exclamation points? Mqybe some helper app missing from Sony ? Why the clean install of Windows ? What issues were you having prior to the clean install ?

Digger

Collapse -
reply
by DMF8611 / August 31, 2014 2:27 AM PDT
In reply to: P.S

Digger, there are no yellow exclamation points on the wireless connection even when it is unable to connect. I did a clean install because the computer came from a friend and I wanted to start fresh (I had done a clean install before on a different computer, with no issues, and thought it wouldn't be a problem). I did download the Vaio Easy Connect software yesterday to try that. It basically tells me everything is good when the computer is able to connect and tells me to unplug my router when its not able to connect (which doesn't answer my problem). I'll try loading the rest of the drivers from Sony just in case one of them for some reason fixes the problem.

Collapse -
reply 2
by DMF8611 / August 31, 2014 5:37 AM PDT
In reply to: reply

I have just installed all of the Sony drivers and restarted everything including the router. The internet is currently working on the computer again; I'll post again if/when this changes.

Collapse -
Good for you
by itsdigger / August 31, 2014 5:49 AM PDT
In reply to: reply 2

I've read here in the forums too many times about these factory Helper App's and stuff after a fresh install. Things just don't work without them.
Best of luck
Digger

Collapse -
Answer
Top 7 tips when PC losing internet connection
by ThomasHill21 / September 16, 2014 4:44 PM PDT

Hi Members,
read carefully :-
I found a fix for this problem:-
1)firstly, i went into device manager and looked at the driver details.
2)choose uninstall the driver.
3)marked in "uninstall driver software"
4)clicked ok
5) clicked action at the top of the device manager and scan for hardware changes.
6) I rebooted the PC.
7) window booted up and the internet connection without issue.

Collapse -
Which driver details?
by MarkFlax Forum moderator / September 16, 2014 5:42 PM PDT

And for which device?

Your 'Top 7 tips' seems to be missing some information.

Besides which, according to the OP on 31 August, all is working well.

So your "Top 7 tips" seems to be un-needed.

Mark

Popular Forums
icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

CNET FORUMS TOP DISCUSSION

Help, my PC with Windows 10 won't shut down properly

Since upgrading to Windows 10 my computer won't shut down properly. I use the menu button shutdown and the screen goes blank, but the system does not fully shut down. The only way to get it to shut down is to hold the physical power button down till it shuts down. Any suggestions?