PC Hardware forum

General discussion

no signal on dvi

hi all
i have a gainward 680 tv/dvi which has been working well on vga, but i just got a new LCD monitor, but i cant get a signal from the dvi, all i get is a black screen, is there something i need to turn on, or is there jumpers i need to change, it can,t be the monitor or the cables, i have tried 3 different ones, has any body got any ideas
cheers mingi

Discussion is locked
You are posting a reply to: no signal on dvi
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: no signal on dvi
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
My LCD devices work this way

In reply to: no signal on dvi

You might need to use the front panel controls to select the input device port. This is how mine work.

Collapse -
What resolution are you using.

In reply to: no signal on dvi

I had a video card with both analog and DVI, using 1280 X 1024 on analog worked just fine, nothing on DVI, but would run DVI at lower resolution.. Turned out simply to be a defective card, replaced it with same model, and things worked fine in either mode, [different cables, obviously].

Try the DVI at a lower resolution.

Collapse -
dvi

In reply to: What resolution are you using.

hi
thanks for your reply, i have tried it on 800 600 but still a black screen, and no signal, i was thinking if i need to update the bios on the board, its got me beat this time, mingi

Popular Forums

icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

DEALS, DEALS, DEALS!

Best Black Friday Deals

CNET editors are busy culling the list and highlighting what we think are the best deals out there this holiday season.