Internet Service Providers forum

Question

local area connection doesn't have a valid ip configuration

by contrajon / January 9, 2015 7:45 AM PST

I just switched over to Time Warner for our internet provider. Everything seems to be working fine except every 2 hours my computer will lose connection. I would troubleshoot the problem and it says, "local area connection doesn't have a valid ip configuration". It would automatically fix the problem and then in another hour or so it will drop again. Can anyone please help me out with this.

Discussion is locked
You are posting a reply to: local area connection doesn't have a valid ip configuration
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: local area connection doesn't have a valid ip configuration
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Clarification Request
TWC here
by R. Proffitt Forum moderator / January 9, 2015 7:50 AM PST

But given so little detail I can't guess what's up. That is, you didn't reveal models and settings of things. Some machines have issues such as malware so this message is just a sign that your machine needs cleaning.

Also, google finds many discussions. Given you know a lot more than what was told I'd review these for possible solutions. Don't want to deal with it? Call TWC and arrange for their tech support.
Bob

-> https://www.google.com/search?q=local+area+connection+doesn%27t+have+a+valid+ip+configuration&ie=utf-8&oe=utf-8

Collapse -
Many possible fixes at prior discussion. They noted TWC too
by R. Proffitt Forum moderator / January 9, 2015 7:51 AM PST
In reply to: TWC here
Popular Forums
icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

Does BMW or Volvo do it best?

Pint-size luxury and funky style

Shopping for a new car this weekend? See how the BMW X2 stacks up against the Volvo XC40 in our side-by-side comparison.