Computer Help forum

General discussion

HELP! I just setup a new phenom quad 64 bit NO,video

by parrotluver1 / March 18, 2009 12:45 AM PDT

I JUST setup this puppy but my monitor keeps going into power saving mode.. it's not recognizing it.. iv,e tried both the on board video using A DV-I TO VGA adapter and also the geforce DV-I connection NOTHING! iv,e tried the optical mouse that came with it.. and a usb optical mouse? and the same thing keeps happening? going into power saving mode** and also after i resolve this should i stay with service pack 1? thanks
specs are
Pavilion m8530f Media Center Desktop PC - AMD Quad-Core Phenom 9550 2.2GHz, 5GB DDR2, 750GB SATA, DVDRW-RAM, NVIDIA GeForce 9300GE, Gigabit LAN, Windows Vista Home Premium 64-bit SP1
General Information
Manufacturer Hewlett-Packard
Manufacturer Part Number KT334AA#A2L
Manufacturer Website Address www.hp.com
Product Line Pavilion
Product Name Pavilion m8530f Media Center Desktop
Product Type Desktop Computer
Processor & Chipset
Processor 1 x AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2GHz
Processor Technology
* AMD64 Technology
* HyperTransport Technology
Bus Speed 3600MHz
Chipset nVIDIA GeForce 8200
Memory
Standard Memory 5GB
Maximum Memory 8GB
Memory Technology DDR2 SDRAM
Memory Standard DDR2-800/PC2-6400
Storage
Hard Drive 750GB Serial ATA/300 7200 rpm
Optical Drive DVD-Writer - DVD-RAM/

Discussion is locked
You are posting a reply to: HELP! I just setup a new phenom quad 64 bit NO,video
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: HELP! I just setup a new phenom quad 64 bit NO,video
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Sure You're Got ALL The Right Drivers?
by Grif Thomas Forum moderator / March 18, 2009 2:06 AM PDT

The main one that comes to mind is the chipset driver for the AMD processor.. It's the one that causes the various motherboard slots, such as the you video card slot, to be correctly recognized by the operating system.. Chipset/motherboard driver,, correct BIOS, correct video and audio drivers, ethernet drivers, etc.

Hope this helps.

Grif

Collapse -
RE:I just setup a new phenom quad 64 bit NO,video
by parrotluver1 / March 18, 2009 2:53 AM PDT

THANKS it was the adapter i guess i was using a dv-i and it was a dvi-d adapter got it

Popular Forums
icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

CNET FORUMS TOP DISCUSSION

Help, my PC with Windows 10 won't shut down properly

Since upgrading to Windows 10 my computer won't shut down properly. I use the menu button shutdown and the screen goes blank, but the system does not fully shut down. The only way to get it to shut down is to hold the physical power button down till it shuts down. Any suggestions?