Windows Legacy OS forum

General discussion

Extremely slow start-up

by ThePMonkey / January 23, 2006 5:45 AM PST

Starting about two Sundays ago (1/15), I've noticed that my laptop is painfully slow to start up (whereas it had not been before). I hadn't installed anything new (but I have installed things since). Everything goes fine, Windows starts, I get the welcome screen, that dissapears and my desktop show up but it takes at least 3 to 4 minutes before my icons and start bar show up. I just restarted now to test and it took 6 minutes. I ran Ad-Aware and scanned for virus' last Wednesday. Still crawling, but otherwise, once it starts, performance has not declined. Any thoughts as to what could've happened?

Discussion is locked
You are posting a reply to: Extremely slow start-up
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: Extremely slow start-up
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Have exactly same problem with a laptop Dell Inspiron 6000
by blonic / February 9, 2006 1:09 AM PST

I have exactly the same problem with my laptop, I use to log in our job network where I log in as user and password, now it takes like 2 minutes to start up.

But when working at home I log on as administrator and then it load up as nothing, way fast as new.

Any help will work I guess for many users since I have seen lots of posts like this one.

Regards

Collapse -
That "work" login.
by R. Proffitt Forum moderator / February 9, 2006 1:28 AM PST

They could be running scripts or other things. Have your IT staff explain what they are doing.

Bob

Collapse -
But... it was not
by blonic / February 9, 2006 8:44 AM PST
In reply to: That "work" login.

It was not doing that a week ago, I have this laptop since October last year and untill last week everything went OK, I will ask them anyways, I'll be back with comments.

Thanks.

Collapse -
Mine too!
by n1z0m / February 9, 2006 9:35 AM PST

I have the same problem in my computer that I bougt it recently. I beleive that Windows XP has slow version, or it took too much time to start.
I hope I am not mistaken.

Popular Forums

icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

FALL TV PREMIERES

Your favorite shows are back!

Don’t miss your dramas, sitcoms and reality shows. Find out when and where they’re airing!