Windows Legacy OS forum

General discussion

Dissapearing Mouse

I have recently installed Windows XP Pro on a machine with a Micrtosoft USB intellimouse installed. Thge mouse is connected to a USB port on a LG Flatron 915FT monitor.
When windows is restarted the mouse dissapears from the hardware profile and consequently does not function.
By using the add hardware wizard the mouse immediately comes to life even if you then cancel the wizard. The mouse is then in the hardware profile and works fine. As soon as the machine is rebooted it dissapears again.
How do I solve this?

Discussion is locked
You are posting a reply to: Dissapearing Mouse
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: Dissapearing Mouse
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Re:Dissapearing Mouse

In reply to: Dissapearing Mouse

If you plug the mouse into a USB port on the computer is the same action seen?

Collapse -
Re:Re:Dissapearing Mouse

In reply to: Re:Dissapearing Mouse

I have not yet tried this yet, but the mouse was working ok before I reformatted the hard drive and loaded XP with SP1. Previously the machine was running on an early version of XP without SP1. I did also have problems with the on board AC97 sound and Wise USB V90 modem but cured these by loading drivers from CD/internet(using another PC).

Collapse -
Re:Re:Re:Dissapearing Mouse

In reply to: Re:Re:Dissapearing Mouse

And what of the motherboard drivers? Did you reinstall them.

Collapse -
Re:Re:Re:Re:Dissapearing Mouse

In reply to: Re:Re:Re:Dissapearing Mouse

As far as I am aware yes, as I used the motherboard CD to load the sound driver, ASUS probe and ASSUS update

Popular Forums

icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

REVIEW

Sublime suburban chariot

High on style and technology, the 2019 Volvo XC90 is an incredibly satisfying everyday crossover.