General discussion

canon powershot sx 20 IS audio issues

Ok when i record a movie there is no audio at all but the microphones are picking up voices etc because in the movie audio options the db meter on the bottom of the screen moves when i talk etc any help at all would be nice thanks in advanced

Discussion is locked
Follow
Reply to: canon powershot sx 20 IS audio issues
PLEASE NOTE: Do not post advertisements, offensive materials, profanity, or personal attacks. Please remember to be considerate of other members. If you are new to the CNET Forums, please read our CNET Forums FAQ. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Reporting: canon powershot sx 20 IS audio issues
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Comments
- Collapse -
Audio
- Collapse -
more ifno on the audio issue with canon powershot

even if i try watching the video on the camera it self no sound is present i checked the settings and nothing is muted

- Collapse -
No Sound

Things I would do:

See if the sound works when displaying the video with software.

See if the sound works when you connect the camera to a television set using the AV cable.

Do a camera Reset.
Because you may have inadvertently set something that is causing the problem.
Look in the index in the back of your User Guide and look for "RESET All".
This will reset the camera to factory settings.

After the reset, make a short video and again test the short video for sound in the camera, with software and on a television set.

Then.....if you still have no sound....you are ready to telephone Canon Service.

If your camera is less than a year old, it is covered by Canon's one year warranty.

..

- Collapse -
thank you

thank you for your help i did the whole reset to default thing last night and it worked then i came to post saying i got it fixed and you said the same thing lol thanks for the help snapshot2

- Collapse -
(NT) Great News - Thanks for the Feedback

CNET Forums

Forum Info