PC Hardware forum

General discussion

Bios single beep !!

Just build a new system but I can't hear the single beep during POST I've check the speaker polarity even changed the speaker with working one still no beep..
P4 2.4B, ECS 648FX-A, DDR 333 256MB, XP Pro SP1,PSU 350Watt,40G HDD.but anyway the system is working fine
any ideas ? TIA ! Arnold

Discussion is locked
You are posting a reply to: Bios single beep !!
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: Bios single beep !!
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Re: Bios single beep !!

In reply to: Bios single beep !!

Just a thought.

Look in the mobo manual.
Does it say the bios should beep for ok post?

Collapse -
Re: Bios single beep !!

In reply to: Re: Bios single beep !!

I've read the whole manual but nothing says about the
OK' beep I think it's an issue for all System builder
without that OK beep' first time turning the system on
Thanks...

Collapse -
same prob

In reply to: Re: Bios single beep !!

I have the same problem with an abit va-10. runs fine, but no beep. as best I can tell, it's how they built it. but very aggravating of them to build it that way. does it beep when you try to POST with no memory installed? mine does. --fj

Collapse -
Re: same prob

In reply to: same prob

Yes it does beep without the memory intalled,are you
using the same processor as mine 'P4 2.4MHZ(B)?
It all happens from the old board a GA-8SR533P no beep but the fan is turning no POST just a blank screen butit also beep without the memory, after checking I found that the board is toast so I replace it with this ECS-648FX-A board, does it got to do with the processor? Cheers!!!

Collapse -
I recently built three

In reply to: Bios single beep !!

systems using PC Chips mobos. They didn't beep. The case that I used supplied a little device that was the speaker. It had the four pin connectors with two wires. The mobo shows a function for three of the four mobo pins [Vcc, common, and signal] I tried all combinations with two wires. Wasn't smart enough to try it without video to see if it beeped then.

Seems that the Beep would be a BIOS function.

So pull your video card out and see if you get lots of beeps [and let us know. LOL]

Collapse -
Re: I recently built three

In reply to: I recently built three

I did'nt try it yet without the video card it's the system I'm using right now, it seems stable after 8 hours now, thanks..

Collapse -
Re: All MB don't beep

In reply to: All MB don't beep

Sure MB wont beep without speaker internal or external
or onboard you did'nt read my very first post, common sense amigo!!

Popular Forums

icon
Computer Newbies 10,686 discussions
icon
Computer Help 54,365 discussions
icon
Laptops 21,181 discussions
icon
Networking & Wireless 16,313 discussions
icon
Phones 17,137 discussions
icon
Security 31,287 discussions
icon
TVs & Home Theaters 22,101 discussions
icon
Windows 7 8,164 discussions
icon
Windows 10 2,657 discussions

REVIEW

Sublime suburban chariot

High on style and technology, the 2019 Volvo XC90 is an incredibly satisfying everyday crossover.