Facebook campus gets the Guggenheim Museum treatment

Starchitect Frank Gehry, the designer of the museum's branch in Bilbao, Spain, is the man behind the social network's new headquarters expansion.

Everett Katigbak/Facebook

Facebook today unveiled its sprawling, rooftop-gardened campus expansion -- the brainchild of renowned architect Frank Gehry.

Gehry, the man behind the famous Guggenheim Museum in Bilbao, Spain, and the more recent, Bilbao-like Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, has presented Facebook with a tree-covered campus that boasts eco-friendly construction and an underground tunnel to the current campus.

Everett Katigbak, Facebook's environmental design manager, called the site "a paradise work space for the 3,400 engineers who will one day fill it."

"At every step of planning the new building, Frank has taken into account our engineering culture," Katigbak wrote in a Facebook note posted today. "It will be a large, one room building that somewhat resembles a warehouse. Just like we do now, everyone will sit out in the open with desks that can be quickly shuffled around as teams form and break apart around projects. There will be cafes and lots of microkitchens with snacks so that you never have to go hungry. And we'll fill the building with breakaway spaces with couches and whiteboards to make getting away from your desk easy. "

Frank Gehry/Gehry Partners

 

Join the discussion

Conversation powered by Livefyre

Don't Miss
Hot Products
Trending on CNET

HOT ON CNET

Find Your Tech Type

Take our tech personality quiz and enter for a chance to win* high-tech specs!