Smart Home & Appliances forum


First start has failed on self build new system ?

by ksensoy / July 11, 2013 4:39 AM PDT

I am building this system by myself.
After all connections checked, I have made my first start but Comp. tries to boot 5 sec. then it is closes and try again 5 sec. again, again so on.

Nothing comes to screen during this try outs. Just Chase fans running, cpu fun starts, cpu led on the board is red, memory led blinking twice then system tries boot again. NO beep.

For this first start no video card or other pci card added.
Monitor connect to mother board via VGI. SSD connect to SATA3G -4, DVD writer connect to SATA3G-6.I have connected 2X 4-pin power cable to 8pin EATX12V.

Intel I5 3570K CPU
Kingston HyperX Blu 8GB - PC3-12800 - DIMM
Corsair GTX SSD drive
Cooler Master GX 750W Bronze PSU
Cooler Master Elite 430 CASE
Win7 Home edition 64bit.

Thanks for help.

Answer This Ask For Clarification
Discussion is locked
You are posting a reply to: First start has failed on self build new system ?
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: First start has failed on self build new system ?
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Clarification Request
Did you try it with less parts?
by R. Proffitt Forum moderator / July 11, 2013 4:42 AM PDT

For example, no case, no hard disks, no optical drives, just the basic parts on a piece of cardboard?

If those don't work, you are looking at the bad part, parts or misconfigured parts.

Collapse -
only without dvd writer
by ksensoy / July 11, 2013 5:00 AM PDT

I have only tried without DVD and it was same.
But I have not tried without SSD.

I will try that.
hope it is help.

How about this 12vEATX (8pin)connection? I have connected 2X 4 pin instead of 6+2pin.
You think that would be wrong?


Collapse -
by R. Proffitt Forum moderator / July 11, 2013 5:07 AM PDT

But I follow the maker's instructions. If they called out an 8 pin connection and you did something else I'm going to write it's wrong.

Popular Forums
Computer Help 49,613 discussions
Computer Newbies 10,349 discussions
Laptops 19,436 discussions
Security 30,426 discussions
TVs & Home Theaters 20,308 discussions
Windows 10 360 discussions
Phones 15,802 discussions
Windows 7 7,351 discussions
Networking & Wireless 14,641 discussions

CNET Holiday Gift Guide

Looking for great gifts under $100?

Trendy tech gifts don't require a hefty price tag. Choose from these CNET-recommended useful and high-quality gadgets.