Windows Vista forum

General discussion

Dell Inspiron 1420 Speaker Problems

by capitolp13 / April 14, 2009 8:14 AM PDT

I have a Dell inspiron 1420 and I had to reinstall Vista on it, after the installation was complete I rebooted the computer and now the speakers won't work. The drivers are installed, and the computer recognizes both the drives and the speakers as working properly. I can see on the "sound meter system" that it is picking up sounds, but for some reason they just won't come out of the speakers.

I have tried, and tried again to reinstall the drivers, I've done everything that I can think of. Please, give me some help here.

Thanks alot.

Post a reply
Discussion is locked
You are posting a reply to: Dell Inspiron 1420 Speaker Problems
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: Dell Inspiron 1420 Speaker Problems
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Dell Inspiron 1420 Speaker Problems -- Vista reinstall
by ac3e / May 24, 2009 2:10 PM PDT

I have this exact same problem, did you ever find a solution?

Collapse -
A fix
by markofvero / May 31, 2009 3:41 AM PDT
Collapse -
Fix worked for me
by jonwaldrip / November 25, 2010 4:56 AM PST
In reply to: A fix

I had the exact same problem with a 1420 after Vista re-install. Installing the driver downloaded from this link fixed the problem. Thanks.

Collapse -
It worked!
by josemanuelcristian / May 8, 2011 8:24 AM PDT
In reply to: A fix

Thank you very much, it worked perfectly. Cheers, mate!

Popular Forums
icon
Computer Help 49,613 discussions
icon
Computer Newbies 10,349 discussions
icon
Laptops 19,436 discussions
icon
Security 30,426 discussions
icon
TVs & Home Theaters 20,308 discussions
icon
Windows 10 360 discussions
icon
Phones 15,802 discussions
icon
Windows 7 7,351 discussions
icon
Networking & Wireless 14,641 discussions

Smartphone tip

Hoarding photos on your phone?

Those picture are hogging memory and could be slowing down your phone.