AVG forum

General discussion

AVG General error when updating

by junoty / March 17, 2011 2:09 AM PDT
Post a reply
Discussion is locked
You are posting a reply to: AVG General error when updating
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: AVG General error when updating
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.
Collapse -
Solved
by junoty / March 17, 2011 2:49 AM PDT

Solved thanks!

Collapse -
Re: Solved
by Ondrej_AVG / March 17, 2011 4:41 PM PDT
In reply to: Solved

Hello junoty,

I am glad to hear the situation was solved.

For others with general update error, analysis of provided information found in "avgupdm.log" file line:

MSI (s) (FC:CC) [11:55:44:882]: MainEngineThread is returning 1639
Info 1639. Invalid command line argument. Consult the Windows Installer SDK for detailed command line help.


This is already known problem and will be fixed with next cumulative program update.

Manual fix is available at this AVG Free Forum post.

Thank you

Collapse -
This may help
by SG1MAX / June 30, 2011 4:37 PM PDT

This is a FIX i have done many times for this AVG GENERAL ERROR

http://i467.photobucket.com/albums/rr33/MAXSG1/AVGFIX.jpg

1 open AVG main screen
2 Go to TOOLS
3 Advanced Settings
4 Update
5 Click on URL

you will see 2 boxes ticked ( primary server ) and secondary server ) UN-Tick the primary box then apply and OK
you can now try and update Happy works for all the pC's i have used it on for this error.

Good luck

Collapse -
Re: This may help
by Ondrej_AVG / June 30, 2011 9:36 PM PDT
In reply to: This may help

Hello SG1MAX,

Collapse -
update - general error
by dougfield / May 8, 2012 3:15 AM PDT
In reply to: This may help

I tried to to the above, but the URL box is 'grayed out' and I can't uncheck either server

Collapse -
Re: update - general errror
by Ondrej_AVG / May 8, 2012 4:07 PM PDT
In reply to: update - general error

Hello dougfield,

Mentioned URL box is unchangeable in AVG Free Edition.

Can you please gather AVG update logs from affected station, upload it in an archive (zip file) to favorite online storage and provide us with link to it, so we can analyze the situation.

Thank you

Popular Forums
icon
Computer Help 51,224 discussions
icon
Computer Newbies 10,453 discussions
icon
Laptops 20,090 discussions
icon
Security 30,722 discussions
icon
TVs & Home Theaters 20,937 discussions
icon
Windows 10 1,295 discussions
icon
Phones 16,252 discussions
icon
Windows 7 7,684 discussions
icon
Networking & Wireless 15,215 discussions

GAMING MUCH?

Enter for your chance to win* a game hardware bundle

One lucky winner will walk away with a gaming monitor, keyboard and mouse. Two lucky runners-up will score a gaming headset.