Car Tech forum


99 jeep grand cherokee Laredo, keeps stalling

by s82death / February 3, 2013 1:06 AM PST

At first, I started my jeep and as I was driving to the food store, all of sudden, it keep stalling, the gauges were going all over the place, the speedometer were way off, Oil gauges were way off.

So I replaced all the fuses, alternator, reset the computer (waited 30min), bought a new battery, cleaned all the wires, and nothing seemed to helped at all. What could it be?

The jeep will start then stalls and shuts down.

Please help!

Answer This Ask For Clarification
Discussion is locked
You are posting a reply to: 99 jeep grand cherokee Laredo, keeps stalling
The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our CNET Forums policies for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.
Track this discussion and email me when there are updates

If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and any other specifics related to the problem. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended.

You are reporting the following post: 99 jeep grand cherokee Laredo, keeps stalling
This post has been flagged and will be reviewed by our staff. Thank you for helping us maintain CNET's great community.
Sorry, there was a problem flagging this post. Please try again now or at a later time.
If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Once reported, our moderators will be notified and the post will be reviewed.

All Answers

Collapse -
Distributor - issue was the problem on 97 grand cherokee
by jimh777 / February 3, 2013 1:30 AM PST

HERE IS SOMETHING YOU NEVER THOUGHT OF.... I have replaced every sensor, the ignition switch, coil, computer... still no fix...

Ran a scan and got the PO0351 code - coil issue - had already replaced it... made no sense... Decided to look at the distributor and replace it to... along with the cam sensor, the plate inside the distributor on my model. There was vertical play, up and down about a 1/4 inch which is normal, but I found it had horizon play about 1/32 back and forth, signs of ware. I marked everything before I pulled the old one so when I installed the new one (80 bucks at ) it would line up.

When I was installing the new one it did not line up when it dropped down into the slot, approx 30 degrees off for some reason... Dang what the hick is going on here, also I notice the bolt holding down the distributor was not tight when I was removing the old one, brain saying Hmmmm!. Note I have owned this Jeep for 10 years and have never loosened or taken the Distributor out for any reason.

This is what I found somehow the bolt loosened itself about 1/4 inch up over time. This allowed the distributor to work its way up when running until it jumped out of the slot on the cam. Then as you attempted to start the car again it would drop back down into the cam slot. Sometimes it would be 180 degrees out... thus no start, as you tried to start it again it would work its way back up move and sometimes drop back down in its correct position then the car would start...

I am sharing this to maybe help someone out there experiencing the same issues. So, you need to check your Distributor!!! I also noticed the washer on bolt that holds down the distributor was just a plain washer, This could allow the bolt to loosen over time... GM should have put a lock washer here instead... a 2 cent washer cost me over $600.00 plus I had to buy my wife a new used car 8K and months of aggravation...

Dang! Dang! Dang!

Collapse -
Hmm it could be the distributor
by s82death / February 3, 2013 1:45 AM PST

Hmm I will check the distributor, thanks! if any problems still occurs, I will keep this post updated

Collapse -
I have already replaced the distributor
by s82death / February 3, 2013 1:49 AM PST

I dont have a distributor, its more of a coil pack, I have already replaced those.

Popular Forums
Computer Help 49,613 discussions
Computer Newbies 10,349 discussions
Laptops 19,436 discussions
Security 30,426 discussions
TVs & Home Theaters 20,308 discussions
Windows 10 360 discussions
Phones 15,802 discussions
Windows 7 7,351 discussions
Networking & Wireless 14,641 discussions


CNET bought a house!

Take a look inside the house where we will be testing connected locks, thermostats and other smart home products so we can tell a complete story.